Avinžirniai Kcal – Maistinė Vertė
Avinžirniai yra sveikas ir maistingas maisto produktas. 100 gramų avinžirnių turi apie 378 kalorijas (kcal). Pagrindiniai maistiniai komponentai 100 g avinžirnių:
- Angliavandeniai: 63 g
- Baltymai: 20,5 g
- Riebalai: 6 g
- Druska: 0,1 g
Avinžirniuose gausu angliavandenių ir baltymų, taip pat yra nemažai skaidulų. Jie turi daug vitamino B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K. Taip pat juose gausu geležies, magnio, mangano, fosforo, kalio, cinko ir kitų mineralų.
Toliau pateikiama lentelė, kurioje išsamiau apibūdinama 100 g avinžirnių maistinė sudėtis:
Maistinės medžiagos | Kiekis 100 g | Rekomenduojama paros norma (RPN) |
---|---|---|
Energinė vertė | 378 kcal | 2000 kcal |
Angliavandeniai | 63 g | Nėra RPN |
Baltymai | 20,5 g | Nėra RPN |
Riebalai | 6 g | Nėra RPN |
Sočieji riebalai | 0,6 g | Nėra RPN |
Skaidulos | 12,2 g | 25-30 g |
Vitaminas B1 | 0,477 mg | 1,1-1,2 mg |
Vitaminas B2 | 0,212 mg | 1,1-1,3 mg |
Vitaminas B3 | 1,541 mg | 14-16 mg |
Vitaminas B5 | 1,588 mg | Nėra RPN |
Vitaminas B6 | 0,535 mg | 1,3-1,7 mg |
Vitaminas B9 | 557 μg | 400 μg |
Vitaminas C | 4 mg | 75-90 mg |
Vitaminas E | 0,82 mg | Nėra RPN |
Vitaminas K | 9 μg | Nėra RPN |
Kalcis | 57 mg | 800-1200 mg |
Geležis | 4,31 mg | 10-15 mg |
Magnis | 79 mg | 300-400 mg |
Manganas | 0,656 mg | Nėra RPN |
Fosforas | 252 mg | 700 mg |
Kalis | 718 mg | 2000-4000 mg |
Cinkas | 2,76 mg | 10 mg |
Kaip matome iš lentelės, avinžirniuose gausu naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Jie ypač turtingi angliavandeniais, baltymais, skaidulomis, B grupės vitaminais, geležimi, magniu bei fosforu. Avinžirniai yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas maisto produktas, kurį verta įtraukti į savo mitybą.