fbpx

Migdolai Kcal – Maistinė Vertė

Migdolai yra skanūs ir naudingi riešutai. Jie turi daug maistinių medžiagų, įskaitant baltymus, riebalus, angliavandenius, skaidulas, vitaminus ir mineralus.

100 gramų migdolų maistinė vertė:

Maistinės medžiagos Kiekis
Energinė vertė 579 kcal
Baltymai 21,6 g
Riebalai 49,9 g
Angliavandeniai 21,2 g
Skaidulos 12,5 g

Migdolai yra geras riebalų, ypač sočiųjų riebalų, šaltinis. Net 80 proc. migdolų riebalų yra nesočieji. Taip pat juose gausu vitamino E ir mineralų, tokių kaip vario, geležies, magnio bei mangano.

Dėl aukštos kaloringumo migdolus reikėtų vartoti saikingai. Tačiau nedideli jų kiekiai, ypač kartu su vaisiais ar daržovėmis, gali būti naudingi sveikai mitybai.

Migdolai tinka įvairiems patiekalams gaminti. Jie suteikia ypatingą skonį ir aromatą pyragams, sausainiams, saldumynams. Taip pat iš jų galima gaminti pieną, sūrį, aliejų ir kitus produktus.

Lietuvoje migdolus galima įsigyti natūralius ar įvairiai paskanintus. Pavyzdžiui, apibarstytus šokoladu, cinamonu, kokosų drožlėmis ar džiovintais vaisiais. Tokie saldainiai puikiai tinka šventiniam stalui ar dovanai.

Nors migdolai skanūs, juos reikėtų vartoti saikingai dėl didelės kaloringumo. Tačiau mažais kiekiais jie gali būti naudingi sveikai mitybai ir suteikti įvairovės patiekalams.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas