fbpx

Burata Kcal – Maistinė Vertė

Burata yra minkštas, sūrio gūželės formos itališkas sūris, pagamintas iš mozzarella sūrio ir grietinėlės. Jis pasižymi savo minkšta tekstūra, sultingumu ir riebiu skoniu. Štai buratos sūrio maistinės vertės lentelė 100 gramams:

Maistinė medžiaga Kiekis
Energinė vertė 255 kcal
Baltymai 10 g
Angliavandeniai 2 g
Riebalai 23 g

Kaip matome iš lentelės, burata pasižymi gana dideliu riebumu – net 23 gramai 100 gramų produkto. Taip pat jame gausu baltymų. Angliavandenių kiekis nedidelis.

Lyginant su kitais sūriais, pavyzdžiui, mozzarella, burata turi daugiau kalorijų. Mozzarella vidutiniškai turi apie 220 kcal 100 g, o burata net 255 kcal. Taigi burata beveik 15 proc. kaloringesnis už mozzarellą.

Buratos riebumas taip pat didesnis nei mozzarellios – atitinkamai 23 g ir 16 g 100 g produkto. Tad burata turi 44 proc. daugiau riebalų.

Nors burata ir pasižymi didesniu riebumu bei kaloringumu, tačiau vartojama saikingai, jis vis tiek gali būti naudingas. Jame gausu baltymų, padedančių palaikyti raumenų masę. Be to, buratos riebalai daugiausia sočiųjų ir vienagurių, kurie laikomi sveikesniais nei daugianeguriai.

Apibendrinant, nors burata ir kaloringesnis už kitus panašius sūrius, tačiau vartojamas saikingai, jis vis tiek gali būti naudingas mūsų mitybai. Svarbu nepamiršti, kad bet koks maisto produktas turi būti vartojamas su saiku, suderinant su bendru dienos maisto racionu ir fiziniu aktyvumu.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas